10 november 2017

Er was nog maar één mogelijkheid: vluchten!

Die ene verschrikkelijke dag zal Hovhannes nooit vergeten. Zonder enige reden werden zijn vader en opa voor z’n ogen vermoord. En daar bleef het niet bij. Zijn eigen familie werd ook nog eens bedreigd. Er was nog maar één optie. Vluchten!

Het verleden in Syrië

Hovhannes is 14 jaar oud en is geboren in Syrië. Hij beleeft daar gelukkige jaren samen met zijn vader, moeder, zusjes, broertjes en  oma’s. Het leven is goed. Tot die ene dag … Die zet het leven van Hovhannes en zijn familie op z’n kop. Een toekomst  in Syrië is een onmogelijkheid geworden.

De toekomst in Armenië

De moeder van Hovhannes vlucht met de kinderen naar Armenië. Een lange en moeilijke reis reis. Ze kunnen  een klein appartement huren. Moeder probeert te werken om het gezin te kunnen verzorgen. Maar helaas is haar salaris nauwelijks genoeg om de huur en het eten te betalen.

De toekomst van Hovhannes

Hovhannes heeft vanwege zijn traumatische ervaringen veel psychologische problemen. Hij is  agressief en onderdrukt zijn problemen. Praten doet hij niet. Tegen niemand. Maar op een bepaald moment komt daar verandering in! Dankzij het dagopvangcentrum. De mensen daar  staan elke dag voor hem klaar. Hij ervaart liefde en aandacht. Hij ontmoet nieuwe vrienden. En, er gebeurt een klein wonder: Hovhannes begint weer te praten. Hij durft weer een klein beetje gelukkig te worden.

Bekijk al onze projecten op de interactieve kaart