28 oktober 2019

Een zondag in Armenië – Reis Ichthus College dag 5

Vandaag stonden we om 8 uur op om te ontbijten en gingen we met de bus naar het plaatsje Ararat om naar de kerk te gaan.

Onder het rijden naar dit plaatsje konden we de berg Ararat steeds beter zien liggen. De kerkdienst was op zich wel leuk, alleen hij duurde erg lang. Maar wel met een leuke dominee. Tijdens de kerkdienst deed meneer van Esseveld een kort praatje en lachte iedereen hem uit, omdat hij zo lang is en de dominee zo klein. Ook hebben we een lied voor in de kerk gezongen. We kregen na de kerkdienst in de ruimte onder de kerk heel veel lekker eten. Er was baklava, veel vers fruit en hele lekkere Armeense koffie. Tijdens het eten kregen we het verhaal van de dominee te horen over zijn vroegere leven als trainer van de  top-gewichtheffers van de Sovjet-Unie. En over hoe hij tot bekering kwam. Hij is nog steeds trainer van gewichtheffers maar nu horen ze ook nog het Evangelie van hem.

Na het eten zijn we met onze bus naar de grens met Turkije gegaan. Daar hadden we een mooi uitzicht op de berg Ararat. Op diezelfde plek hebben we een hele oude kerk bezocht en waar we een tijdje hebben rondgelopen. De plek waar deze kerk is gebouwd is ooit besloten dat Armenië een christelijk land moest worden. Armenië was het eerste christelijke land ter wereld. Een paar van onze groep hebben foto’s gemaakt bij de grens met Turkije, wat de mensen daar niet erg op prijs stelden. Maar het zijn wel leuke foto’s geworden. Terug in de bus hebben we er 2 uur over gedaan om naar een oud klooster te gaan dat zo’n beetje in de “middle of nowhere” lag. Onderweg zagen we een man op een fiets zijn koe uitlaten en we hebben meerdere keren bijna een koe aangereden die midden op de weg liep. Het klooster was erg oud en mooi, alleen de terugreis was lang en iedereen wilde eten. Eenmaal thuis hebben we lekker gegeten en nu is iedereen zichzelf een beetje aan het vermaken en hebben we zo de dagafsluiting.

Dat was het wel zo’n beetje

Florian en Niek

Lees alle blogs van deze leerlingen tijdens hun reis