28 februari 2019

Een aangrijpend verhaal en een salade met Moldaafse rups – Xperiencereis dag 7

Vanochtend was het een vroegertje (acht uur in plaats van negen uur 😊). We splitsen ons op in twee bussen. Terwijl in de ene bus iedereen wakker is door het schudden door de kuilen in de weg, is er in de ander bus een stilte die slechts af en toe verstoord wordt door slaapgeluiden.

Na ruim een uur gereden te hebben, komen we aan bij de stichting ‘Charity Mission’. Deze stichting vangt kinderen met een beperking op. We hebben met deze unieke kinderen kennis mogen maken. Dit was zeer bijzonder!

‘Charity Mission’ geeft een presentatie over hun werk. Hierdoor krijgen we een uniek kijkje in het leven van Dennis . Deze jongen heeft het Downsyndroom. Voordat deze jongen in de dagopvang van ‘Charity Mission’ kwam blafte, beet en liep hij als een hond. Daarnaast at en dronk hij net als honden met zijn tong. Nu deze jongen bij de dagopvang komt, krijgt hij therapie. Dankzij deze therapie leert Dennis zich steeds socialer te gedragen. Momenteel blaft Dennis alleen op momenten dat hij zich erg gestrest voelt. Door dit verhaal wordt duidelijk hoe belangrijk het werk van ‘Charity Mission’ is!

Na dit unieke levensverhaal spelen we gezellig met de kinderen. Vervolgens stappen we weer in de bus om hobbelend richting het project van ‘Youth for Christ’ te rijden. Bij ‘Youth for Christ’ krijgen we onder het genot van een kopje thee en een schaal vol koekjes een presentatie. Ze vertellen over het werk in de dagopvang en de kinderkampen. Bijzonder om te horen hoe zij het evangelie naar voren komt in de lessen die ze geven. Zo geven de medewerkers Engelse les aan de hand van Bijbelverhalen. Hierdoor kan het evangelie via de Engelse les gebracht worden bij kinderen die nog niet van Jezus gehoord hebben.

Na de presentatie hebben we de kinderen ontmoet en samen met hen gezongen. Daarna heeft meester Jan-Jaap ‘Groen is gras’ begeleid 😉… Na ‘Groen is het gras’ is het helaas tijd om afscheid te nemen van deze kinderen.

Na een week vol ervaringen is het vanavond jammer genoeg onze laatste avond. Daarom gaan we uit eten: heerlijke traditionele gerechten, maar ook salade met een Moldaafse rups…..

Mirte, Marianne en Geerke.

Xperiencereis dag 6
Een ontbijt met rijstepap en de armoede met eigen ogen gezien

Ga mee op de reis in de zomer!
Vind jij het interessant om andere culturen te leren kennen? En wil je gelijk iets betekenen voor kinderen die het veel minder hebben? Meld je nu aan!