Navigatie overslaan MENU

Liveblog Oekraïne

Direct doneren
2 jaar geleden op 14-07-2022

Reactie vanuit Kiev

Onze partnerorganisatie International Leadership Development Center (ILDC) in Kiev geeft psychologische hulp aan mensen met een (oorlogs)trauma. Psychologen en maatschappelijk werkers zetten zich dag in dag uit in om kinderen en volwassenen te helpen bij de verwerking van trauma’s, al dan niet als gevolg van de oorlog. Tetiana, moeder van een dochter: “De informatie is erg nuttig. Ik leer mezelf te verplaatsen in het verdriet van een kind en krijg handvatten om hiermee om te gaan. Dit is, vooral in oorlogstijd, enorm belangrijk!”

2 jaar geleden op 06-07-2022

Reactie vanuit Dubno

Maria, directeur van onze partnerorganisatie FriendsExist! in Oekraine: “Veel vluchtelingen vanuit het zwaar getroffen Marioepol zijn ondergebracht in het dorp Krhinnyky. Samen met de vele vrijwilligers delen we voedsel uit. We ontvingen aardappelen, wortels en uien via World Partners. Ook is er pootgoed geleverd. Hartelijk dank daarvoor!” De voedselhulp is mogelijk dankzij uw donaties en ondersteuning vanuit EO Metterdaad.

2 jaar geleden op 05-07-2022

Reactie uit Oekraïne

De oorlog krijgt een gezicht… De persoonlijke en emotionele verhalen van mensen in Oekraïne laten niemand koud. Het feit dat mensen niet terug kunnen naar hun woonplaats door het voortdurende oorlogsgeweld raakt hen zichtbaar. Jouw hulp en gebed worden gevoeld. In deze onzekere en bange tijd is dat ook blijvend nodig. Bid voor Oekraïne!

2 jaar geleden op 29-06-2022

Reactie vanuit Cherson

Toenemende angst en dreigender oorlogsgevaar. De ouders van de 7-jarige Arthur uit Oekraïne hadden maar één optie: vluchten. Ze riskeerden een levensgevaarlijke onderneming. “Onderweg naar het zuiden was er steeds het risico van landmijnen, aanvallen en inslaande raketten.” Uitgeput en bang kwam het gezin bij onze partnerorganisatie ‘Emmanuel’ aan. Arthur was stil en in zichzelf gekeerd. Dat is nu anders. Het contact met leeftijdgenootjes in het dagopvangcentrum in Kilia doet goed. Kinderen vinden troost en steun bij elkaar door spelletjes te doen en te praten. Het gaat nu veel beter met Arthur.

Meer informatie
2 jaar geleden op 21-06-2022

Reactie vanuit Rivne

Alexander, directeur van onze partnerorganisatie New Life: “Vanwege de oorlog zijn veel gezinnen vanuit het oosten van Oekraïne naar het westen gevlucht. Ouders moeten op zoek naar werk. Scholen zijn gesloten of vernietigd. Onderdak voor vluchtelingenkinderen is van groot belang. Daarom vangen wij inmiddels al 55 kinderen op en voorzien hen van basisbehoeften en onderwijs.”

2 jaar geleden op 09-06-2022

Reactie vanuit Strumok

Andrey, directeur van onze partnerorganisatie ‘Emmanuel’, dankt iedereen voor de hulp en het gebed. “Dankzij jullie voortdurende steun krijgen veel mensen in Oekraïne eten. We leven bij de dag en zorgen voor ruim 200 gezinnen. Kinderen bezoeken ons dagopvangcentrum. De vluchtelingen willen graag terug naar hun eigen woonplaats, maar grote delen van ons land zijn verwoest. Spoorwegen zijn gebombardeerd en wegen onbegaanbaar. Ondanks dat het nog even duurt zijn we nu al bang voor de winter. We weten niet hoe we onze huizen moeten verwarmen. Steenkool en brandhout zijn niet te betalen. Daarom de vraag: willen jullie ons blijven steunen?”

Uw bijdrage maakt daadwerkelijk verschil!