Navigatie overslaan MENU

Liveblog Oekraïne

Direct doneren
1 week geleden op 18-05-2022

Reactie vanuit Dubno

Maria, directeur van onze partnerorganisatie FriendsExist! in Oekraïne, is samen met vrijwilligers voortdurend bezig met het uitdelen van voedselpakketten. Een pakket bestaat uit meel, ingeblikt voedsel, zaden en pootgoed zoals aardappelen en uien. “Gezinnen ontvangen ook een kinderbijbel, ons magazine Noah’s Ark of het Nieuwe Testament.” Dit gezin, wat leeft zonder vader, is erg dankbaar voor het voedselpakket. Het salaris van moeder is onvoldoende om van te kunnen leven.

1 week geleden op 16-05-2022

Reactie vanuit Moldavië

Doina, medewerker van onze partnerorganisatie Charity Mission in Moldavië, verleent al ruim twee maanden hulp aan uitgeputte Oekraïense vluchtelingen. “Soms kan ik het wel uitschreeuwen: stop deze bloedige slachting.” De schokkende verhalen en de grote impact van de oorlog op kinderen en volwassenen tekent haar leven. “Mannen huilen als kleine kinderen, terwijl vrouwen soms niet meer kunnen huilen. Blijkbaar is het verdriet te groot…”

Doina doet een dringende oproep: blijf bidden en geven. “Daardoor zijn wij in staat om de inwoners van Oekraïne te helpen in deze moeilijke tijd.”

Meer informatie
2 weken geleden op 13-05-2022

Reactie vanuit Rivne

Alexander, directeur van onze partnerorganisatie New Life, mailde ons en eindigt zijn bericht met een belangrijke vraag: “Er komen steeds meer vluchtelingen vanuit het oosten van Oekraïne naar Rivne. Deze vluchtelingen zoeken werk, maar kunnen hun kinderen nergens onderbrengen. In onze stad zijn nog maar enkele kleuterscholen geopend, omdat een school pas open mag als er een schuilkelder aanwezig is. De meeste scholen kunnen niet aan deze eis voldoen. We hebben nu een verdieping in de kerk ingericht als ‘school’ voor zo’n 50 kinderen. Help mee! Blijven jullie voor ons bidden?

2 weken geleden op 09-05-2022

Reactie vanuit Zjitomir

Irina, directeur van onze partnerorganisatie Het Anker uit Zhitomir, is vanuit Polen teruggekeerd naar haar woonplaats om humanitaire hulp te bieden. Haar ervaring is schokkend: “De ravage, de hoge prijzen in winkels en voor brandstof en de lege schappen. Mensen staan bij winkels en tankstations in lange rijen te wachten. Hoe is het mogelijk om in deze realiteit te overleven? De sirenes loeien de hele dag door; zo angstig! Tegelijkertijd geloof ik zeker dat God zorgt, voor ons en voor de mensen die ons steunen. Dank jullie wel voor alle hulp en het gebed!

3 weken geleden op 05-05-2022

Reactie vanuit Strumok

Andrey, directeur van onze partnerorganisatie Emmanuel, is oververmoeid. “Voor m’n gevoel kan ik een hele dag slapen.”
Wekenlang zet hij zich samen met de vele vrijwilligers in om vluchtelingen op te vangen en inwoners van eten te voorzien. “Zelf leven we ook met de angst dat hier hetzelfde zal gebeuren als in Bucha. Iedereen twijfelt: blijven of weggaan…?” Ondertussen is Andrey wel weer gestart met het dagopvangcentrum. “Elke morgen beginnen we de dag met kinderen en hun ouders. In overleg met de gemeenteraad proberen we meer opvangplaatsen voor vluchtelingen te realiseren, want er zijn nog zoveel mensen op zoek naar onderdak.”
Terwijl Andrey deze update schreef hoorde hij hoe Odessa en andere steden opnieuw werden beschoten…

Meer informatie
1 maand geleden op 21-04-2022

Reactie vanuit Vatutine

De oorlog in Oekraïne duurt voort… De vraag naar voedsel is onverminderd groot. Vanuit World Partners is opnieuw een groot voedseltransport in Dubno aangekomen. Anatoliy, directeur van onze partnerorganisatie ‘House of Mercy’, vertelde om welke voedingsmiddelen het gaat. “We hebben 1 ton uien, 3 ton aardappelen, 150 kg witte kool en 300 kg zout ontvangen. Inmiddels zijn de pakketten met dankbaarheid aan de inwoners hier uitgedeeld.” De voedselhulp is mogelijk dankzij uw donaties en ondersteuning vanuit EO Metterdaad.

Uw bijdrage maakt daadwerkelijk verschil!