“Kunnen jullie drie kinderen van een alleenstaande, alcoholverslaafde moeder helpen?” Het is juni 2014, en er is een oorlog gaande, als deze vraag aan medewerkers van het Oekraïense kindertehuis The Good Shepherd wordt gesteld. Het antwoord is een volmondig ‘Ja’ en zo komen Nastya (13), Denis (11) en Danil (7) bij The Good Shepherd terecht.

Mooie jeugdherinneringen

Nu is het vijf jaar later. Moeder belt haar drietal maar heel zelden. Een bezoekje zit er al helemaal niet in. Toch hebben de kinderen, dankzij The Good Shepherd, mooie jeugdherinneringen opgebouwd. Vrolijk zegt Danil: “Ik herinner me hoe ik voor het eerst van mijn leven leerde fietsen!” Nog steeds toert hij graag rond op z’n fiets. Hij groeit op als een vrolijk lachende jongen.

Dromen voor de toekomst

Ook met Denis gaat het goed. Hij werkt hard op school, want hij wil graag naar de zeevaartschool. “Ik droom ervan om een matroos te worden”, zegt hij.
Nastya, bijna 18 jaar oud, heeft het voortgezet onderwijs afgerond en studeert aan een van de universiteiten van Kiev. Door te studeren heeft zij later kans op een goede baan. Nastya is een voorbeeld voor de andere kinderen in het kindertehuis om, ondanks moeilijke omstandigheden, de moed niet op te geven.

Licht brengen

Licht brengen in harten en levens van kwetsbare kinderen. Dat is de missie van The Good Shepherd. En dat is ook precies wat er is gebeurd bij Nastya, Denis en Danil. Deze kinderen hebben een thuis gevonden én kansen voor de toekomst.

Uw steun verandert het leven van kinderen en gezinnen