Navigatie overslaan MENU

Tweedehands geeft anderen een nieuwe kans

Ja, ik help graag!

Heb je kleding die je niet meer draagt, maar nog in goede staat? Lever dat dan bij ons in! Zo draag je bij aan projecten die hulp geven aan mensen die in armoede leven. Én jouw kleding krijgt ook nog eens een goede bestemming. Duurzaam, omdat jouw kleding, textiel of schoenen als goede tweedehands kleding wordt hergebruikt in diverse landen in Oost-Europa.

Tweedehands kleding inleverenWat moet ik doen?

Het is simpel. Lever je tweedehands kleding in bij een van onze inzamelpunten en geef met je kleding anderen een nieuwe kans! Zo lever je een belangrijk aandeel aan een goed doel.
Het is belangrijk dat je kleding verpakt is in stevige zakken. Kijk hier voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt in jouw omgeving.

Wat is het doel van de kledingbus?

Met de opbrengst van de kledingbus geven we arme en kwetsbare mensen een hoopvolle toekomst. Met de opbrengst van de door jouw gedoneerde kleding wordt concreet hulp geboden aan kwetsbare kinderen, volwassenen en ouderen in diverse landen in Oost-Europa. Deze hulp zorgt voor hoop en perspectief in een wereld van armoede. Dat perspectief kan jij bieden door je gebruikte kleding bij de kledingbus in te leveren!

Meer weten over de mogelijkheden?

Welke kleding mag er ingeleverd worden?
In dit schema zie je in een oogopslag welke kleding geschikt is.
Wel inleveren
  • draagbare kledingDraagbare kleding
  • schoenen sokkenSchoenen en sokken
  • tassen riemenTassen en riemen
  • huishoudtextielHuishoudtextiel
  • beddengoedBeddengoed lakens, dekens en spreien
  • sjaals mutsen handschoenenSjaals, hoeden, mutsen, petten, handschoenen en knuffels
Niet inleveren
  • afvalAfval
  • vuile kledingVuile kleding
  • andere goederenGoederen anders dan genoemd bij 'wel inleveren'
Heel erg bedankt!

Dat willen we tegen jou zeggen als jij je kleding doneert. Je maakt hiermee een groot verschil in het leven van mensen! Help je mee om ‘het kwik’ in de thermometer verder te laten stijgen? Zo kunnen we nóg meer mensen helpen!

Doel: € 120.000,-
Al € 8.000,- gehaald!

Meest gestelde vragen over kledinginzameling

Onder welke organisatie valt de kledingbus?

De kledingbus is een onderdeel van Kom over en help, een stichting die zich inzet voor onze kwetsbare medemensen in diverse landen in Oost-Europa.

Ga naar de website