Navigatie overslaan MENU

Brochure ‘Bijbelse bezinning op diaconaat’

Brochure ‘Vergaderopeningen 2019 – Bijbelse bezinning op het diaconaat’

“De bediening van het diaconaat is vaak moeilijk werk, waarbij je pas veel later resultaten ziet. Maar als je getrouw je werk blijft doen, ondanks alle moeilijkheden, brengt het zegen voor de eeuwigheid; de Heere Jezus Christus wordt verheerlijkt in het redden van mensen.”
Dat schrijft ds. Anatoliy Krivenko, predikant en directeur van The House of Mercy in Vatutine, in de brochure ‘Vergaderopeningen 2019’.

In de brochure vindt u twee overdenkingen waarin u, aan de hand van de Bijbel, kunt lezen over het belang van het diaconaat. U krijgt daarnaast een inkijkje hoe de kerken in Oekraïne en Moldavië inhoud geven aan het diaconaat. Onze partnerorganisaties weten, evenals u, zich geroepen om te dienen. Samen met hun kerk helpen zij kwetsbare kinderen en gezinnen. Hoe doen zij dit? Hoe gaat het geven van praktische hulp samen met het brengen van het Evangelie? Wat kunnen we van hen leren? In de brochure kunt u daarover meer lezen.

U kunt de overdenkingen uitstekend gebruiken bij de opening van een vergadering als diaconie of als gehele kerkenraad. Bij de artikelen vindt u ook gespreksvragen.
De brochure kunt u met onderstaand formulier aanvragen of hiernaast downloaden.

Wilt u meer weten? Neem contact op met onze collega Corine de Jong: chdejong@komoverenhelp.nl

Download de brochure