Navigatie overslaan MENU

Inkomen als uitkomst!

Zelfstandig zijn, voorzien in je eigen levensonderhoud: we willen het allemaal. Maar, hoe doe je dat als een baan vinden een onmogelijkheid is? In de landen waar we werken, is dit de realiteit, die door de coronacrisis alleen maar schrijnender is geworden.

Met de campagne ‘Werken aan morgen’ willen wij de zelfredzaamheid van onze kwetsbare naasten vergroten. Zo verstrekken we microkredieten, zodat mensen in staat zijn een eigen bedrijfje op te bouwen. Ook geven we trainingen over financieel beheer of over businessplannen aan startende ondernemers. Daarnaast bieden we vakopleidingen aan om iemands kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

De impact van een baan is enorm. Werk zorgt voor (meer) inkomsten, de kwaliteit van leven verbetert, en het zelfbeeld en de sociaaleconomische status gaan erop vooruit. Ook de samenleving profiteert ervan, doordat mensen bijdragen aan de economische groei van hun regio of land.

Het is belangrijk dat mensen niet afhankelijk blijven van hulp van anderen. Zij moeten de mogelijkheid krijgen om hun eigen inkomen te verdienen en zich te ontwikkelen naar zelfredzaamheid.

Ilia Dishnica – directeur Dorcas Albanië

Ik heb bijna twee jaar geleden zelf gezien dat de inzet van Kom over en help in Albanië werkt. Help mee dat werk daar en in andere landen voort te zetten!

Peter van Dalen

Europarlementariër ChristenUnie

Zelfredzaamheid geeft iemand waardigheid en zelfvertrouwen. Help mensen bij het opstarten van een eigen bedrijfje en geef ze toekomst!

Sjors van de Lagemaat

Ondernemer