Navigatie overslaan MENU

Blog Ichthus

Bijzondere ervaringen opdoen, over landsgrenzen heen kijken en iets betekenen voor andere mensen. Van vrijdag 17 maart tot zaterdag 25 maart reizen leerlingen van het Ichthus College uit Veenendaal door Albanië. Elke dag schrijven ze zelf een blog over hun ervaringen en delen dat met ons.

Dag 1

Op het Ichthus College kwamen we bij elkaar om kwart over 5. We vertrokken om half 6. Met weinig file konden we door rijden naar Brussel Airport, waar we om tien over 8 aankwamen. Op het vliegveld hebben we een groepsfoto gemaakt. Na het inchecken zijn we gelijk doorgelopen naar de douane. Met wat kleine probleempjes kwamen we er uiteindelijk doorheen. De eerste vlucht verliep soepel. Maar daarna was het flink rennen om de 2e vlucht te halen. Gelukkig was onze reisleider Asje vooruitgerend om de gate open te houden, anders hadden we de vlucht gemist. Na een korte vlucht kwamen we aan in het prachtige land Albanië, waar we al snel onze koffers konden pakken en naar het hotel reden. Toen zijn we wezen eten bij een kleine snackbar om de hoek. En daarna hebben we nog wat liederen gezongen en een dagsluiting gedaan. En zo verliep de eerste reisdag

Dag 2

We begonnen de dag om half 9 met het ontbijt. Nadat de de Albanese reisleider kwam, zijn we geld
gaan pinnen. Toen zijn we met de bus naar het centrum Teen Challenge Albania gereden. Daar zitten mensen die drugsverslaafd zijn. Na een korte introductie zijn we een potje volleybal gaan spelen, dat hebben we uiteindelijk de hele ochtend gedaan. De jongens die er nu zitten zijn super sportief! Sommige van de groep waren ondertussen het middageten aan het voorbereiden. Dat was pasta met tomatensaus. Ook hadden we brood met creme fresh en kippenpootjes. Tijdens het eten hadden we leuke gesprekken. Soms is dat lastig, want de communicatie gaat niet altijd goed door de andere taal. Bijvoorbeeld toen meneer van Ginkel zei: dat we ‘Blue eye’ gingen bezoeken. Maar de man dacht dat we het over de kleur ogen hadden en hij zei toen: ‘i have green eyes…’ Na het eten hebben we wat liederen gezongen en daarna hebben sommige hun verhaal verteld, hoe hun leven eerst was en hoe ze tot geloof zijn gekomen, dat was best indrukwekkend. Daarna zijn we met de mensen van het centrum naar de kerk gegaan. En hebben een lied gezongen voorin de kerk. Daarna zijn we wezen eten in een snackbar, en gingen we naar de hostel terug.

Dag 3

Vandaag ontbeten we om 8 uur. Toen kwam er een gids en leidde ons door de stad Tirana, waar hij ons een aantal gebouwen en geschiedenis liet zien.
Daarna kregen we als verrassing een ijsje 🍦. Toen was het tijd om naar de kerk te gaan. Gelukkig was deze in het Engels. Na de kerk gingen we lunchen. Na de lunch reden we met een overvolle bus naar de bergen. Er waren een soort skiliften, daar gingen we in. Het was een geweldige lift naar de top van een berg ⛰️. We reden met de bus terug en er stonden pizza’s voor ons klaar 🍕. Het was een hele mooie en leuke dag!!

Dag 4

Vandaag gingen we om 7 uur ontbijten. Na het ontbijt gingen we onze koffers pakken om om 8 uur te vertrekken met de bus naar Sarande. Het was een hele lange rit van 6 uur in het totaal. Onze eerste stop was bij een benzinepomp. Daar haalden we wat eten. De tweede stop was bij een beekje in de bergen. We hadden daar heel mooi uitzicht. We reden nog een stuk verder en toen stopten we bij een restaurantje aan de zee. Daar hebben we heerlijk geluncht met spaghetti en lekker bij het water gezeten. Daarna gingen we naar Lydia farmers. In de bus kregen we uitleg over waar we allemaal langs kwamen. We gingen naar het park Butrint. Daar kregen we ook nog uitleg. Toen gingen we met de bus naar het hotel, daar waren wat kleine problemen maar gelukkig waren die snel opgelost. Toen gingen we wat eten en terug naar het hotel.

Dag 5

Vandaag hebben we om 8 uur ontbijt gehad. Na het ontbijt gingen we naar twee verschillende plaatsen. Eentje in de buurt bij ons hotel. In een school hebben we de gang geverfd. De andere groep ging naar een klein huisje. Het huis was heel vies met allemaal bruine sporen, maar uiteindelijk zijn beide plaatsen geverfd. Daarna hebben we met wat kinderen gegeten. Ze hadden de leeftijd van 6 tot 13 jaar! Daarna gingen we naar alle klaslokalen en hebben we de kinderen cadeautjes gegeven. Dat was onze ochtend. In de middag gingen we naar ‘Blue Eye’. Dat was heel mooi, maar vandaag was onze eerste regenachtig dag. Om 5 uur ’s middags gingen we naar de lokale kerk om een gebedsuur bij te wonen. Dit duurde tot 6 uur. Daarna gingen we met een paar mensen uit het kerk naar een restaurant. Dat was heel gezellig en de maaltijd was erg lekker. Als laatste gingen we met z’n allen naar het hotel om de dag af te sluiten. Dat was onze dag.