Hoe de winter van Armen eruit ziet? Vijf maanden vechten tegen de kou…

We gaan op bezoek bij de zestienjarige Armen. Zij is een lieve meid met prachtig donker haar en de oudste van vier kinderen.

Het gezin woont in een ijzeren container, die ze hebben omtimmerd met hout. “In de winter is het leven hier ondraaglijk”, vertelt Aztghik van onze partnerorganisatie Youth for Christ. Binnen is het netjes, maar o zo eenvoudig. De kamer wordt multifunctioneel als woon- en slaapkamer gebruikt. Het toilet is buiten, en een douche is er niet. Als ze zich willen wassen, halen ze buiten water en warmen het op op de kachel.

Vader werkt in Rusland. Tien maanden per jaar. Veel liever zou hij bij zijn gezin blijven, vertelt hij, maar in Armenië kan hij geen werk vinden. Elke keer weer is het moeilijk om voor zo’n lange tijd te vertrekken. Ondanks dat het gezin hierdoor inkomsten heeft en een kleine bijdrage van de overheid krijgt, is het te gering om eten voor het hele gezin te kopen.

In de dagopvang krijgen Armen en haar broer en zusje een warme maaltijd, kleding en huiswerkbegeleiding.
Armen: “Toen ik naar de dagopvang ging, heb ik gemerkt dat mijn leven anders werd. Ik ben blij dat de dagopvang er is, en hoop dat deze altijd zal blijven!”
De begeleiders van de dagopvang helpen het gezin ook om een andere woning te krijgen en zijn hierover in contact met de plaatselijke overheid.

Lees meer over de wintercampagne!

Helpt u mee? Ondersteun deze winter een kind!


Armen heeft het erg naar haar zin op de dagopvang.