Kom in actie

Hé, wat leuk dat je een actie wilt gaan doen om zo kwetsbare kinderen en gezinnen te helpen.  We denken graag met jou mee. Hieronder vind je een aantal tips en ideeën.

Een project kiezen

Wat raakt je hart en waarvan word je écht enthousiast? We hebben een hele rij projecten waaruit je kunt kiezen. Je vindt ze op onze projectenpagina.

Een leuke actie bedenken

Er zijn natuurlijk talloze manieren om een actie te voeren. Je kunt een workshop handletteren of een volleybalwedstrijd organiseren, een Amerikaanse verkoop houden of een ontbijtbestelservice regelen voor moederdag. Je kunt het allemaal net zo groot of zo klein aanpakken als je wilt. Wat belangrijk is: je moet zélf enthousiast zijn voor de actie en erin geloven. Dan is succes (bijna…;)) gegarandeerd.

Vaak is het ook leuk om samen met anderen een actie te organiseren. Met elkaar kom je tot nog betere ideeën en kun je elkaar enthousiast maken en houden. En iedereen kan zijn eigen talenten inzetten.

Om een paar voorbeelden te geven van acties die je kunt organiseren.

  • Verkoop van stroopwafels (hier vind je een kant-en-klaar draaiboek).
  • 24 uur paalzitten (hier vind je een kant-en-klaar draaiboek).
  • Amerikaanse verkoop van pot met jam.
  • Heeft u wel wensen, maar geen verlanglijstje? Vraag dan een bijdrage voor Kom over en help!
  • Organiseer een maaltijd en vraag daarvoor geld; dit kan eenvoudig in een zaal van de kerk waar je zelf de maaltijd regelt. Het kan ook in een restaurant waar alles verzorgd wordt. Met de eigenaar spreek je een vriendenprijs af, de gasten betalen dan meer dan de gebruikelijke prijs.
  • Verkoop kerstbroden, speculaas, oliebollen, …., ….
  • Wissel, tegen betaling, zomerbanden voor winterbanden. Scheelt mensen een ritje naar en wachten bij de garage. Een kopje koffie tijdens het wachten is natuurlijk altijd lekker.
  • Een goed idee van een bestaande donateur: vraag tijdens jullie kraamfeest een bijdrage voor het moeder- en kindhuis in Strumok, Oekraïne.
  • Vraag bij de plaatselijke supermarkt of je een statiegeldactie mag houden voor Kom over en help. Neem contact met ons op, wij sturen je dan een poster toe! Deze actie is heel gemakkelijk te organiseren, met vaak een heel mooie opbrengst. Dat kunnen we uit ervaring zeggen…
  • Ruim je zolder en/of garage op en verkoop je spullen voor ons goede doel.

De actie organiseren en promoten

Ieder organiseert natuurlijk op z’n eigen manier, maar zeker als je met een groepje bent, is het wel handig om een draaiboek te maken. Je denkt dan gestructureerd na wat er allemaal moet gebeuren en wie wat wanneer gaat doen. Dat voorkomt  onverwachte verrassingen tijdens de actie zelf.

Om de actie te promoten, moet je veelvuldig onder de aandacht komen van de doelgroep voor wie je de actie organiseert. Maak gebruik van online media, stuur persoonlijke e-mails of een kaartje, hang posters op en stuur een persbericht naar de lokale media. We denken graag met je mee, en kunnen uiteraard ook voor ondersteunend materiaal zorgen, zoals flyers, een poster, een spandoek, enzovoorts. Als het zinvol is, kunnen we jouw actie ook op onze website en online media plaatsen.

Neem gerust even contact op met Wilma van Maanen, wvanmaanen@komoverenhelp.nl.

Laat ons meegenieten

We horen natuurlijk heel graag hoe jouw actie is verlopen. Met een paar mooie foto’s en een stukje tekst maak je ons helemaal blij.

En met de opbrengst natuurlijk ook. Die kun je overmaken naar ons bankrekeningnummer IBAN NL42 RABO 0161 0045 55 onder vermelding van het project.

We wensen je veel succes!

Vrijwilligers zijn voor ons van onschatbare waarde. Regelmatig zijn we op zoek naar deskundige vrijwilligers.