Kant-en-klaar lesmateriaal

Wat leuk dat je interesse hebt in dit lesmateriaal. We hebben het zó gemaakt dat je er vrijwel gelijk mee aan de slag kunt.
In alle eerlijkheid: het onderwerp is soms wat minder vrolijk. Kinderen met een beperking in Moldavië hebben het bepaald niet gemakkelijk. Maar gelukkig zijn er ook lichtpunten. Het komt allemaal terug in de verhalen over Zarea, Dennis en Valerica.

In het lesmateriaal voor groep 1 tot en met 4 zitten verschillende werkvormen, zoals een kringgesprek, suggesties voor een Bijbelverhaal, een powerpointpresentatie, enzovoorts. Kinderen leren en ervaren wat het is om een beperking te hebben en wat het verschil is of je in Nederland een beperking heeft óf in Moldavië.

De lessen voor groep 5 tot en met 8 kun je in één week geven, voor elke dag 15 minuten. Dit kun je uitbreiden met extra lessen en activiteiten. Voor de leerlingen is een werkboekje, waarin ze informatie kunnen verzamelen.
Met deze lessen leren ze meer over een Europees land dat bijna niemand kent, en zullen ze onder de indruk raken van de grote verschillen daar én hier.

We hopen dat je mooie lessen met de leerlingen zult hebben. Vragen, opmerkingen, interesse in een presentatie? Neem dan contact op met Laurens Sok, lsok@komoverenhelp.nl.
Salutări!

Lesmateriaal groep 5 t/m 8
Suggesties voor hoepelactiviteit, werkboekje, schilderij, etc.

Lesmateriaal groep 1 t/m 4
Suggesties voor een Bijbelverhaal, kringgesprek etc.