24 januari 2020

In voor- en tegenspoed. Of toch niet?!

Natalia en haar man zijn dolgelukkig. Ze houden van elkaar, zijn pasgetrouwd en het leven lacht hen toe. Beide hebben een baan, waarmee ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Het wordt nóg mooier wanneer Nicolae wordt geboren. De jonge ouders zijn maar wat trots op hun zoontje. Tijden van voorspoed dus!

Tijden van tegenspoed

Een jaar later wordt Parascovia geboren. “Ik heb twee prachtige kinderen”, zegt Natalia. “Helaas heeft mijn dochter een zeldzame ziekte. Gelijk na haar geboorte moest ze een aantal oogoperaties ondergaan. Ook is haar immuunsysteem erg zwak. Hierdoor is ze vaak ziek.” Tijden van tegenspoed breken aan…

In de steek gelaten

Vader heeft zijn dochter nooit geaccepteerd en is gewelddadig tegen haar. Zacht vervolgt Natalia: “Ik hoopte dat de situatie zou verbeteren, maar het tegenovergestelde gebeurde. Mijn man ging zich richting mij ook agressief gedragen. Uiteindelijk heeft hij ervoor gekozen om de moeilijkheden uit de weg te gaan. Hij heeft ons in de steek gelaten.” Helaas een veelvoorkomende werkelijkheid in landen als Moldavië.

Kostwinnaar, opvoeder én 24/7 mantelzorger

Van zijn dochter wil vader nog steeds niets weten. Met zijn zoon heeft hij wel contact. Op ook maar een beetje financiële steun hoeft Natalia echter niet te rekenen. En dit terwijl er veel medische kosten voor Parascovia gemaakt moeten worden. Er rust een onmogelijke taak op de schouders van Natalia. “Ik moet én kostwinnaar zijn, én opvoeder én 24/7 mantelzorger.”

Nieuwe hoop

Dagopvangcentrum ‘Nieuwe hoop’ brengt letterlijk nieuwe hoop in het leven van Natalia. Parascovia gaat overdag naar het centrum, waar ze liefdevol wordt verzorgd door de begeleiders. Ze is het lievelingetje van de andere kinderen. Moeder Natalia heeft één zorg minder: “Omdat Parascovia in goede handen is, heb ik mijn baan als lerares Engels weer op kunnen pakken. Hierdoor ben ik in staat om ook financieel voor m’n kinderen te zorgen.”

Uw steun verandert het leven van kinderen en gezinnen