Navigatie overslaan MENU

De Betuwse Broeders in actie
voor een dagopvangcentrum in Oekraïne-Zuid!

De Betuwse Broeders Henry van Manen (23) en Peter Jan Crum (21) gaan op tournee! Ze gaan met hun camper op pad en doen onderweg in diverse landen partnerorganisaties van Kom over en help aan. Zo ook bij het dagopvangcentrum in Oekraïne-Zuid.

Read more about the 'Betuwe Brothers'

Situatie Oekraïne-Zuid

De dagopvangcentra in Oekraïne-Zuid vervullen een belangrijke rol in de levens van kinderen uit arme gezinnen. Het is een plek waar ze niet alleen een warme en voedzame maaltijd krijgen, maar ze ontvangen er ook liefde, horen hoe ze voor zichzelf moeten zorgen en over een God Die vanuit de hemel voor hen zorgt. In dit deel van Oekraïne leven veel gezinnen onder de armoedegrens. Veel kinderen groeien in kwetsbare omstandigheden op en missen hun ouders omdat zij in het buitenland werken. Daardoor krijgen kinderen gedragsproblemen en een ontwikkelingsachterstand. Om dit patroon te doorbreken zet partnerorganisatie Emmanuel zich voor deze kinderen in en ontvangt hen in het dagopvangcentrum. “Ze worden gemotiveerd om aan hun toekomst te werken. Feitelijk is het dagopvangcentrum hun tweede thuis.”

Fietsactie in Nederland

Om geld voor deze actie in te zamelen zijn Henry en Peter Jan in twee dagen van Groningen naar Limburg gefietst. Hiermee hebben ze al een prachtig startbedrag binnengehaald. Maar er is meer nodig…

Wat is het doel?

Betuwse Broeders in actie voor het dagopvangcentrum

Henry en Peter Jan gaan touren met de camper en doen onderweg in diverse landen partnerorganisaties van Kom over en help aan. Hierbij steken ze ook hun handen uit de mouwen. Zo ook bij het dagopvangcentrum in Oekraïne-Zuid. “We gaan als vrijwilligers aan de slag en hopen concreet iets te kunnen betekenen voor kinderen die al zoveel moeten missen.”

Helpt u mee om een mooi bedrag bij elkaar te verzamelen, zodat de tour ook een groot succes wordt?

Doel: € 7.500,-
€ 8.275,- gehaald!

Ja, ik sponsor de Betuwse Broeders!

Foto: @fotodrent

Om deze actie te steunen kunt u uw gift overmaken via onderstaand formulier. Namens de kinderen in Oekraïne hartelijk dank voor uw steun!

Deel deze actie via Whatsapp, zodat anderen deze actie ook kunnen steunen.