Navigatie overslaan MENU

Hoe een reis levens veranderde
en veranderen kan!

Doneren

In november 2021 reed ik, Peter Jan Crum, samen met twee vrienden Oekraïne binnen. Toen wist ik nog niet wat deze reis met mij zou doen. Via Kom over en help werden we in contact gebracht met verschillende mensen, organisaties en kerken in Oekraïne. Onze ontmoeting met buitenlandse christenen was hartverwarmend. Wat opviel was de vreugde die jongeren en ouderen uitstraalden. Het was net een grote familie. Tijdens de hele reis en de verschillende bezoeken aan kerken was ik verwonderd over de gastvrijheid en de pure geloofsbeleving van deze christenen, ondanks hun soms moeilijke leefomstandigheden.

Vol hoofd en hart

Met een vol hoofd en hart kwam ik thuis. Alles wat ik gehoord en gezien had, liet me niet los. Door een volgende reis ontdekte ik dat er in de mooiste dingen van deze wereld geen voldoening te vinden is, laat staan dat het eeuwigheidswaarde heeft. Godzijdank dat deze onrust in mijn leven is geboren en dat ik nu mag weten een kind van God te zijn door Zijn genade!

Opnieuw op reis

Daarom hoop ik 22 december opnieuw richting Oekraïne te vertrekken om deze christenen op te zoeken om hen te vertellen hoe zij hun leven hebben verrijkt. Ook omdat deze mensen al lange tijd in oorlogstijd leven, vind ik het mooi om hen te bemoedigen en samen met hen Kerstfeest te vieren.
Daarnaast wil ik graag mijn handen uit de mouwen steken in Brovary. Perspective4Ukraine is daar bezig met de verbouwing van een centrum voor jongvolwassenen met een beperking. Een prachtig project. Uiteraard staan er ook activiteiten met deze jongeren op het programma. Voor dit project is geld nodig. Daarom wil ik u vragen om een gift over te maken.

De inwoners van Oekraïne hebben uw hulp nodig!