Navigatie overslaan MENU

Bake4Ukraine

Ik help mee

De inhoud van dit veld wordt niet op de website getoond voor deze pagina. Maak hieronder gebruik van de flexibele rij elementen.

De oorlog in Oekraïne heeft de wereld in z’n greep. Overal ontstaan mooie initiatieven om de inwoners van Oekraïne te helpen. Ook in het door de oorlog geteisterde land zelf. Direct na het uitbreken van de oorlog is het project ‘Bake4Ukraine’ in Brovary gestart.

 

Steun is van levensbelang

Doe mee en help de inwoners van Kiev en omgeving aan hun dagelijkse brood en soep. Jouw gebed en steun is voor hen, zeker in deze donkere oorlogstijd, onmisbaar.

Ik help mee
€ 300.000
€ 298.000

Het restaurant, waar voor de oorlog mensen met een beperking werkten, is nu een plek waar kwetsbare mensen even op adem komen, iets eten en hun verhaal kwijt kunnen. Ze ontvangen er warmte, een luisterend oor en bemoedigende woorden uit de Bijbel.

24 uur per dag, zeven dagen in de week gaat het door; broden bakken en soep koken. En dat allemaal door vrijwilligers. Andriy en Arenda Vasylenko: “De nood is groot. Veel mensen zijn vertrokken, maar er zijn ook veel inwoners gebleven. Ook ouderen en kwetsbare mensen. Zij hebben eten en drinken nodig. En daarvoor kunnen ze bij ons terecht. Vanuit ‘Bake4Ukraine’ delen we dagelijks brood en soep uit aan buren, mensen met een beperking of mensen die minder mobiel zijn. Maar ook aan een afkickcentrum voor verslaafden, het ziekenhuis en aan onze militairen.”

Niet alleen de honger wordt gestild, er is ook ruimte voor een gesprek. Als mensen het op prijs stellen wordt er met hen gebeden. “De inwoners komen met verhalen van verlies, verdriet, onzekerheid en angst. En waar kunnen we hen beter mee troosten dan vanuit de Bijbel? Daarom krijgen ze bij het ophalen van brood een briefje met een Bijbeltekst ter bemoediging. Onze voorganger is regelmatig aanwezig om mensen te steunen en met hen te bidden. We leven in een rauwe oorlog en de toekomst is onzeker. Toch doen we wat we kunnen om de mensen hier te helpen. En dankzij het gebed en de financiële steun van velen is dat mogelijk! Vergeet ons niet!”

Ik help mee